Ζύμη για τραγανά κρουασανάκια
Κρουασανάκια αλμυρά ή γλυκά, αναλόγως την όρεξη σας. Τα έφτιαχνε η μαμά μου και τώρα και γω. Εύκολα και χωρίς να χρειάζεται να ξέρεις να ανοίγεις φύλλο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα κάνουμε με γλυκιά γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγη ζάχαρη.Η ζύμη δεν είναι σαν τις συνηθισμένες. Είναι σαν "λαστιχωτή", μην σας τρομάξει και πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσετε για 1/2 ώρα. Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορελαίο και διαλύουμε την μαγιά.
-
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
-
3
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια.
-
4
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
-
5
Χωρίζουμε στα τέσσερα.
-
6
Στην συνέχεια δημιούργουμε δώδεκα τριγωνάκια.
-
7
Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.
-
8
Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.
-
9
Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.
-
10
Τυλίγουμε το κρουασάν.
-
11
Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
-
12
Βάζουμε κομμάτια από το βούτυρο ανάμεσα στα κρουασάν και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.
-
13
Μόλις τα βγάλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Αν μείνουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε...
Σχόλια (47)