Κυριακή Γ.Σ.Ν.
Κυριακή Γ.Σ.Ν. @Kyriaki571078
,Ελλάδα

Κρουασανάκια αλμυρά ή γλυκά, αναλόγως την όρεξη σας. Τα έφτιαχνε η μαμά μου και τώρα και γω. Εύκολα και χωρίς να χρειάζεται να ξέρεις να ανοίγεις φύλλο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα κάνουμε με γλυκιά γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγη ζάχαρη.Η ζύμη δεν είναι σαν τις συνηθισμένες. Είναι σαν "λαστιχωτή", μην σας τρομάξει και πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσετε για 1/2 ώρα. Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
24 κρουασανάκια
  1. 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  2. 1 φλυτζάνι γάλα
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 200 γρ. βιτάμ (για το ταψί)
  7. Για την γέμιση
  8. κουβερτούρα ή μερέντα ή τυρί με αυγό και λίγο πιπέρι ή ότι θέλουμε.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορελαίο και διαλύουμε την μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.

  3. 3

    Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.

  5. 5

    Χωρίζουμε στα τέσσερα.

  6. 6

    Στην συνέχεια δημιούργουμε δώδεκα τριγωνάκια.

  7. 7

    Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.

  8. 8

    Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.

  9. 9

    Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.

  10. 10

    Τυλίγουμε το κρουασάν.

  11. 11

    Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.

  12. 12

    Βάζουμε κομμάτια από το βούτυρο ανάμεσα στα κρουασάν και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.

  13. 13

    Μόλις τα βγάλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Αν μείνουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε...

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

mariakrhth
mariakrhth @cook_8482340
πω πω ειναι πολυ ωραια!!! θα τα φτιαξω και θα επανελθω με τα πηρουνακια!!!

Από

Κυριακή Γ.Σ.Ν.
στις
,Ελλάδα