κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη πετυχημένη και εύκολη για πίτσα
pasxalitsa2016
pasxalitsa2016 @cook_8522456
,Ελλαδα

Ειναι δοκιμασμένο. Αυτό το ζυμάρι το πέτυχα μετά από πολλές φορές που εφτιαξα πίτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε το νερό που θα ρίξετε τη μαγια να ειναι χλιαρό προς το κρύο και η θερμοκρασια της κουζίνας να ειναι χαμηλη γιατι η υψηλή θερμοκρασια καίει τη μαγια και δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι.Ισως να χρειαστειτε λιγοτερο ή περισσοτερο αλευρι απο αυτο που γραφω. Αν δεν χρησιμοποιήσετε ολη τη ζύμη, μετά απο το φούσκωμα την φυλατε μέσα σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη αφού πρώτα την αλευρωσετε, για κάποια άλλη φορά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  2. 400 ml νερό
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 1-5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό που θα ειναι χλιαρό προς κρύο διαλύουμε μεσα τη μαγια, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  2. 2

    Σε μια άλλη λεκάνη κοσκινιζουμε το μισό αλευρι και το μπεικιν παουντερ.

  3. 3

    Ρίχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι με το μπεικιν παουντερ στο μίγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε και το άλλο μισό αλευρι που κρατήσαμε σταδιακά ζυμωνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σφιχτή.

  5. 5

    Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία λαδωνουμε μια λεκανη, βάζουμε το ζυμάρι μέσα και αφού το πατήσουμε με τα δάχτυλα μας το λαδωνουμε. Το σκεπαζουμε με τρεις πετσέτες, η δευτερη να ειναι νωπή.

  6. 6

    Στην πρωτη θέση του φούρνου από κάτω τοποθετούμε μια νωπή πετσέτα, βάζουμε πάνω τη λεκάνη με το ζυμάρι, ανάβουμε το φούρνο στους τριάντα έως σαράντα βαθμους στις αντιστασεις και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει. Ανοίγουμε το φούρνο και το βλέπουμε.

  7. 7

    Αφού φουσκώσει πασπαλίζουμε τον πάγκο και τη ζύμη με αλευρι και ανοίγουμε με τον πλαστη ένα φύλο στο πάχος που θέλουμε. Όταν ψηθεί θα φουσκώσει κι αλλο.

  8. 8

    Αφού το ανοίξουμε, ρίχνουμε αλευρι στο φύλλο, το τυλίγουμε στον πλαστή προσεκτικά, το απλώνουμε σε ένα λαδωμενο ταψί και βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.Αν θέλετε αφήστε το περίπου 5 λεπτά με τα υλικά πάνω να φουσκώσει λίγο το ζυμάρι.

  9. 9

    Ψήνουμε την πίτσα στην πρωτη θέση απο κάτω στους 200 βαθμους περίπου για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα απο κάτω (ανάλογα με την κουζίνα του καθενός). Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

pasxalitsa2016
pasxalitsa2016 @cook_8522456
Δυστυχως δεν ειχα φωτογραφια να προσθεσω δεν πειραζει ομως.Δοκιμάστε την και θα βγειτε ασπροπροσωποι.:)

Από

pasxalitsa2016
pasxalitsa2016 @cook_8522456
στις
,Ελλαδα