Ζύμη πίτσας με σιμιγδάλι
Μια συνταγή για βάση πίτσας λίγο διαφορετική από αυτές που κυκλοφορούν. Όλοι θα αναρωτιούνται αν είναι σπιτική ή delivery.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά για αυτή τη ζύμη είναι από τη σελίδαwww.allrecipes.com.au και η συνταγή έχει τίτλοBread Machine Pizza Base. Εγώ χρησιμοποίησα βιολογικό μαλακό αλεύρι που διαθέτει γνωστή αλυσίδα super market. Για όποιους έχουν Thermomix μπορούν η εκτέλεση είναι όμοια με αυτής του ψωμιού.
Υλικά
-
250 ml χλιαρό νερό
-
280 γρ. αλεύρι μαλακό
-
190 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
-
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κ.γ. ξηρή μαγιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο χλιαρό νερό ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύω. Σ
-
2
Τη συνέχεια ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά ώστε να φτιάξω τη ζύμη μου. Αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με βρεγμένη πετσέτα για περίπου 1 - 1,5 ώρες ώστε να φουσκώσει και στη συνέχεια την ξαναζυμώνω χωρίζοντάς την και σε 2 ισομεγέθεις μπάλες.
-
3
Αφήνω τη ζύμη για ακόμα 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια στρώνω σε λαδωμένα ταψιά με τα χέρια, προσθέτω σάλτσα ντομάτας, μείγμα τυριών και οτιδήποτε άλλο μου αρέσει.
-
4
Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για δυο πίτσες σε ταψάκια Νο 32. Αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το επιθυμητό πάχος.
Σχόλια (16)