κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη σφολιάτας με μαγιά
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Η ιδανικη ζυμη για κρουασαν που την εψαχνα! Πετυχημενη μου χουν πει, αλλα χρονοβορα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση ποικίλειμαρμελάδα, ξηροί καρποί, μέλι, κρέμα σοκολάτας ή βανίλια. Επίσης ζαμπόν, τυρί για αλμυρά κρουασάν! Από μια φίλη είναι η συνταγή και είναι πετυχημένη λέει! Δοκιμάστε και..σχολιάστε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  2. 2 κουταλιές ζάχαρη
  3. 1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
  4. 4 κούπες αλεύρι δυνατό (αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκι και ψωμάκι)
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 2 κουταλιές σπορέλαιο
  7. 1 κούπα βούτυρο μαλακό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα κι αφήστε να σταθεί

  2. 2

    Κοσκινίστε αλεύρι, προσθέστε το αλάτι κι ανοίξτε λάκκο

  3. 3

    Ρίξτε στο λάκκο το λάδι, τα αβγά, τη μαγιά

  4. 4

    Ζυμώστε να γίνει ζύμη μαλακιά, λεία και εύπλαστη, να μην κολλά στα δάκτυλα

  5. 5

    Καλύψτε με πετσέτα το μπωλ και βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο

  6. 6

    Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλλο

  7. 7

    Βουτυρώστε το μισό φύλλο με σπάτουλα, βάζοντας το 1/3 από το βούτυρο, αφήνοντας αβουτύρωτο το γύρω μέρος

  8. 8

    Αλείψτε το περιθώριο αυτό με νερό και διπλώστε να κολλήσει στις άκρες

  9. 9

    Πατήστε πάλι με τον πλάστη να πλατύνει λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία, βουτυρώνοντας τη μισή πλευρά και διπλώνοντάς τη.

  10. 10

    Μαζεύτε σε μπάλα τη ζύμη, βάλτε τη στο μπωλ και σκεπάστε τη

  11. 11

    Αφήστε τη στο ψυγείο 3 ώρες

  12. 12

    Για τα κρουασάν, ανοίγετε σε φύλλο και ξεκινώντας από το κέντρο χαράζετε σε τρίγωνα όλο το φύλλο

  13. 13

    Από τη βάση του τριγώνου τυλίγετε προς τη μύτη και γυρνάτε τις άκρες προς τα κάτω, να σχηματισθεί κρουασάν

  14. 14

    Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα με τη μύτη προς τα κάτω, τα βουτυρώνετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τα κρουασάν είναι πράγματι χρονοβόρα. Αυτό που έχω διαβάσει σε όλες τις συνταγές είναι πως πρέπει να κάνεις τη διαδικασία ανοίγω φύλλο - βάζω στο ψυγείο και περιμένω, τρεις φορές. Και ότι το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο την πρώτη φορά που θα το "τυλίξεις" μέσα στη ζύμη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί μου έχει φανεί πολύ μπελαλίδικο, απλώς μεταφέρω τα όσα έχω διαβάσει. Δείτε και οδηγίες εδώ

http://www.wikihow.com/Make-Croissants

αλλά και ένα βιντεάκι

http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις