Ζύμη τραγανή για πίτες

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Υπέροχο τραγανό φύλλο για πίτες γλυκές και αλμυρές.

Ζύμη τραγανή για πίτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 120 ml λάδι
  • 150 ml χλιαρό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο
Φτιάχνει: ζύμη για μία σκεπαστή πίτα 28 εκ.
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
  3. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα φύλλο να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο) και συνεχίζουμε αναλόγως με τη πίτα που θέλουμε να φτιάξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε η πίτα μας να έχει ροδοκόκκινο χρώμα, την αλείφουμε πριν τη ψήσουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από Nataly, 5-8-14  
    Φαίνεται εύκολη συνταγή και σίγουρα θα είναι πολυ νόστιμη. Να ρωτήσω αν αυτό το φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλμυρή πίτα ή μονο για γλυκια επειδή έχει την ζάχαρη? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-8-14  
    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και για αλμυρή πίτα. Για παράδειγμα στη κύρια φωτογραφία της συνταγής, η πίτα είναι αλμυρή :)
    #
    Σχόλιο από Nataly, 6-8-14  
    Θαυμάσια! θα την κάνω και θα επανέλθω με πηρουνάκια. ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-9-14  
    Εύκολο και γρήγορο φύλλο.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-9-14  
    Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου!
    #
    Σχόλιο από m39669, 1-10-14  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-10-14  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από juanna, 28-2-15  
    Εφτιαξα τη ζυμη για ταρτα σπανακι και για μηλοπιτα. Πολυ νοστιμες και οι δυο εκδοχες. Η ζυμη οπως ακριβως την ηθελα. Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 30-11-15  
    Εκανα το φύλλο με χυμό πορτοκάλι αντί για νερό, και έφτιαξα με αυτό μια απλή γρήγορη μηλόπιτα. Ήταν πολύ νόστιμο, ελαφρύ και μυρωδάτο.
    Την άλλη φορά θα αφήσω το φυλλο πιο χοντρό για να φαίνεται περισσότερο η γεύση του.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 28-9-16  
    Ωραιότατο φύλλο που βρήκε τη θέση του σε σπανακόπιτα.Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    Καλησπερα ,μπορω να ρωτησω αν γινετε να το φτιαξουμε με αλευρι ζεας η ολικης ?
    Επειδη εχω δυσανεξεια.
    Περιμενω την απαντησουλα σου θελω πολυ να το φτιαξω
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Καλησπέρα :) Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω... Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με ολικής ή με αλεύρι ζέας... Αν το επιχειρήσεις θα ήθελα πολύ να μας πεις εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    οκ θα δω ... να πω την αληθεια ομως θα το επιχειρησω χαχαχ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Εύχομαι καλή επιτυχία! :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    να σε ρωτησω κ κατι αλλο.... ειδα την αρχικη συνταγη κ λεει τα υλικα σε γρ. κ οχι ml , πια ειναι η σωστη μετρηση?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Όπως είναι γραμμένη τώρα η συνταγή, είναι σωστή.
    #
    Σχόλιο από bzzz, 29-10-16  
    Εύκολη και τραγανή

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-8-14  
    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και για αλμυρή πίτα. Για παράδειγμα στη κύρια φωτογραφία της συνταγής, η πίτα είναι αλμυρή :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-9-14  
    Εύκολο και γρήγορο φύλλο.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-9-14  
    Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου!
    #
    Σχόλιο από m39669, 1-10-14  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-10-14  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από juanna, 28-2-15  
    Εφτιαξα τη ζυμη για ταρτα σπανακι και για μηλοπιτα. Πολυ νοστιμες και οι δυο εκδοχες. Η ζυμη οπως ακριβως την ηθελα. Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 30-11-15  
    Εκανα το φύλλο με χυμό πορτοκάλι αντί για νερό, και έφτιαξα με αυτό μια απλή γρήγορη μηλόπιτα. Ήταν πολύ νόστιμο, ελαφρύ και μυρωδάτο.
    Την άλλη φορά θα αφήσω το φυλλο πιο χοντρό για να φαίνεται περισσότερο η γεύση του.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 28-9-16  
    Ωραιότατο φύλλο που βρήκε τη θέση του σε σπανακόπιτα.Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Καλησπέρα :) Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω... Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με ολικής ή με αλεύρι ζέας... Αν το επιχειρήσεις θα ήθελα πολύ να μας πεις εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Εύχομαι καλή επιτυχία! :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-16  
    Όπως είναι γραμμένη τώρα η συνταγή, είναι σωστή.
    #
    Σχόλιο από bzzz, 29-10-16  
    Εύκολη και τραγανή

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Nataly, 5-8-14  
    Φαίνεται εύκολη συνταγή και σίγουρα θα είναι πολυ νόστιμη. Να ρωτήσω αν αυτό το φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλμυρή πίτα ή μονο για γλυκια επειδή έχει την ζάχαρη? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Nataly, 6-8-14  
    Θαυμάσια! θα την κάνω και θα επανέλθω με πηρουνάκια. ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    Καλησπερα ,μπορω να ρωτησω αν γινετε να το φτιαξουμε με αλευρι ζεας η ολικης ?
    Επειδη εχω δυσανεξεια.
    Περιμενω την απαντησουλα σου θελω πολυ να το φτιαξω
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    οκ θα δω ... να πω την αληθεια ομως θα το επιχειρησω χαχαχ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-9-16  
    να σε ρωτησω κ κατι αλλο.... ειδα την αρχικη συνταγη κ λεει τα υλικα σε γρ. κ οχι ml , πια ειναι η σωστη μετρηση?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάξτε πλεχτή κρούστα για τις πίτες σας
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (5)
    Τέλειο χωριάτικο φύλλο (τεχνική ανοίγματος)
    Προστέθηκε από rihardos
    4.8611
           
           
    (36)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες-κρέπες-βάφλες
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Dough for pies
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της NIKD1
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 270 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της stellasam
    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της natapolb