Ζουμερά κανελόνια με καρότο και σπανάκι

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ειναι ένας καλός τρόπος να φάνε μικροί και μεγάλοι θρεπτικό φαγητάκι μιας και συνδυάζει μοσχαρισιο κιμά και σπανάκι που έχουν σίδηρο!

Ζουμερά κανελόνια με καρότο και σπανάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξυλάκι κανέλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 40' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα καρότα και το 1 κρεμμύδι αφού τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και σε μία μικρότερη το άλλο κρεμμύδι επίσης περασμένο στο μούλτι.
Βήμα 2
2) Στην πρώτη κατσαρόλα προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε και τον κιμά και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να βράσει. Στην δεύτερη ετοιμάζουμε μία αραιή σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και νερό και αφήνουμε να βράσει λίγο αλλά όχι να πήξει πολύ!
Βήμα 3
3) Μόλις βράσει ο κιμάς, αφαιρούμε την κατσαρόλα απο το μάτι, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα και ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Απο πάνω ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και σπανάκι ακόμη.
Βήμα 4
4) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο!
Βήμα 5
5) Σε μία κατσαρόλα τςιγαρίζουμε τα καρότα και το 1 κρεμμύδι αφού τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και σε μία μικρότερη το άλλο κρεμμύδι επίσης περασμένο στο μούλτι.
Βήμα 6
6) Στην πρώτη κατσαρόλα προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε και τον κιμά και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, αλάτι,πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να βράσει. Στην δεύτερη ετοιμάζουμε μία αραιή σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι κ προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και νερό και αφήνουμε να βράσει λίγο αλλά όχι να πήξει πολύ!
Βήμα 7
7) Μόλις βράσει ο κιμάς, αφαιρούμε την κατσαρόλα απο το μάτι, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα και ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Απο πάνω ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και σπανάκι ακόμη.
Βήμα 8
8) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι η σάλτσα που προσθέτουμε! Τα κάνει ζουμερά και δεν στεγνώνουν. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δε την άφησα να πήξει πολύ, την αφήνω λίγο νερουλή! Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από Elis88, 4-12-16  
    Μου άρεσε πολυ , μονο που στη σάλτσα πρόσθεσα γάλα και απο τυρί προτίμησα συνδυασμό φέτας και ρεγκάτο ! Α και δε χρησιμοποίησα κανέλα αλλα φρέσκο βασιλικό και εστραγκόν.
    #
    Σχόλιο από ok04, 21-4-17  
    Χαιρομαι που σας αρεσε! Εγω γενικα προτιμω μοτσαρελα ειδικα στα φαγητα που τρωει και το μωρο επειδη ειναι ελαφρια σε γευση κ δεν ειναι αλμυρη, φυσικα ομως μπορειτε να βαλετε οποιο τυρι θελετε!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ok04, 21-4-17  
    Χαιρομαι που σας αρεσε! Εγω γενικα προτιμω μοτσαρελα ειδικα στα φαγητα που τρωει και το μωρο επειδη ειναι ελαφρια σε γευση κ δεν ειναι αλμυρη, φυσικα ομως μπορειτε να βαλετε οποιο τυρι θελετε!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Elis88, 4-12-16  
    Μου άρεσε πολυ , μονο που στη σάλτσα πρόσθεσα γάλα και απο τυρί προτίμησα συνδυασμό φέτας και ρεγκάτο ! Α και δε χρησιμοποίησα κανέλα αλλα φρέσκο βασιλικό και εστραγκόν.

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...