Έφη ΤουΧάρη
Έφη ΤουΧάρη @cook_8508860
,

Ζουμερά χοντρά μακαρόνια στο φούρνο, θα σας πω τη βασική συνταγή και βάζετε μέσα οτι θέλετε, ζαμπόν, μπέικον, φέτα, στην συγκεκριμένη φορά που φωτογράφισα έβαλα κοτόπουλο και διάφορα μανιτάρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βάλετε κοτόπουλο ή μανιτάρια ή άλλα λαχανικά πρέπει πρώτα να τα σοτάρετε διότι αλλιώς δεν θα προλάβουν να ψηθούν στο φούρνο αφού δεν ψήνουμε το φαϊ για πάνω από 20 λεπτά. Πριν το βάλετε στο φούρνο μπορείτε να προσθέσετε και 2 αυγά χτυπημένα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. Μακαρόνια νο5 ή και πιο χοντρά.
  2. 3 κουταλιές αλεύρι
  3. τυριά
  4. βούτυρο ή λάδι
  5. κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε 2 λίτρα νερό.

  2. 2

    Τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε το νερό.

  3. 3

    Αφήνουμε τα μακαρόνια να περιμένουν στο σουρωτήρι.

  4. 4

    Σε ένα ποτήρι από το νερό διαλύουμε το αλεύρι, καλύτερα στο μούλτι για να διαλυθεί καλά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον κύβο, το μοσχοκάρυδο και λίγο βούτυρο στο νερό από το μακαρόνια ενώ το έχουμε βάλει να βράζει πάλι.

  6. 6

    Ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να πήξει λίγο σαν μπεσαμέλ. Θα γίνει αρκετά πιο αραιή από μπεσαμέλ.

  7. 7

    Ρίχνουμε μέσα στη "μπεσαμέλ" τα μακαρόνια κι ο,τι άλλο υλικό έχουμε διαλέξει αφού θα το έχουμε σοτάρει. Και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά.

  8. 8

    Στρώνουμε σε βουτυρωμένο (ή λαδωμένο) ταψί ή πυρέξ.

  9. 9

    Ρίχνουμε από πάνω κι άλλο τυρί και φρυγανιά.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Έφη ΤουΧάρη
στις
,