Ζουμερή καρμπονάρα σε 15'
Καρμποναρα για 2 με 3 άτομα.
Υλικά
-
0.5 πακέτο μακαρόνια πέννες
-
1 μικρού μεγέθους κρέμα γάλακτος
-
4 φέτες μπέικον
-
0.5 κονσέρβα μανιτάρια ή λίγα φρέσκα
-
αλάτι, πιπέρι
-
κρασί λευκό
-
τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια και αφού γίνουν τα στραγγίζουμε ώστε να τσιγαρισουμε μέσα σε αυτή το μπέϊκον που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζι με τα μανιτάρια.
-
2
Στη συνέχεια αφού έχουν ροδίσει ελαφρώς ρίχνουμε λίγο κρασάκι (περίπου μισό ποτήρι του κρασιού) και την κρέμα γάλακτος.
-
3
Τέλος αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα αφήνουμε λίγο ακόμη στο μάτι να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Σχόλια (3)