Ζουμερό κέικ της Κουκουβάγιας
Συνταγή για το διάσημο σοκολατενιο κέικ της καφετεριας Κουκουβαγιας στα Χανια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καμμια φορα, για έξτρα απολαυση, δεν το ριχνω όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κραταω ενα φλιτζανακι και βαζω έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.Σημειωσηδεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της "Κουκουβάγιας", αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
-
2
Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
-
3
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
4
Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
-
5
Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Σχόλια (55)